20200607_121330.jpg

נאן

לחם הודי

מרכיבים - 8 יחידות

 

קמח לבן - 2 כוסות (280 גר')

מים חמים - חצי כוס

שמרים יבשים - כפית

סוכר - כפית וחצי

שמן זית - שתי כפות

מלח - כפית

אבקת אפייה - רבע כפית

יוגורט - 4 כפות

מתכון לעוגיות נאנחאטי

כל מי שביקר בהודו, או אפילו במסעדה הודית, נתקל בנאן (Naan). נאן הוא הלחם הבסיסי שמוגש כמעט עם כל ארוחה בהודו.

לנאן גרסאות רבות והוא מגיע בטעמים ותוספות שונים, אבל הבסיס של כל המתכונים הוא זהה ולמעשה מדובר ב-flat bread על בסיס שמרים שעובר לרוב צלייה (ולא אפייה).

אנחנו מגישים לכם כאן את המתכון הבסיסי, שעליו אפשר לבצע וריאציות שונות ולהוסיף טעמים כראות עיניכם.

אופן ההכנה:

לקערה מוסיפים חצי כוס מים חמים (לא רותחים מדי), כפית שמרים וכפית וחצי סוכר. מערבבים את התערובת ומניחים לשמרים לתסוס כ-10 דקות בצד.

במקביל מערבבים בקערה את 2 כוסות קמח לבן, כפית מלח ורבע כפית אבקת אפייה. לאחר שהשמרים תססו, מוסיפים את תערובת המים והשמרים לקמח, מוסיפים שתי כפות שמן זית ו-4 כפות יוגורט (יוגורט לבן בטעם רגיל - לא מתוק).

לשים את הבלילה במשך 6-8 דקות עד שמתקבל כדור בצק אחיד וחלק. חשוב ללוש את הבצק במשך דקות ארוכות כדי "להפעיל" את השמרים ולסייע לתהליך התפיחה.

לאחר שהבצק אחיד וחלק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במשך שעתיים בערך.

לאחר התפיחה, מקמחים משטח ומחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק.

 

מלהיטים מחבת ומניחים עיגול בצק. צולים במשך כדקה עד שרואים שהבצק מתחיל להתנפח ולבעבע. הופכים את הנאן לצידו השני וצולים במשך דקה נוספת. מסירים את הנאן מהמחבת ועדיף לאכול כאשר הוא עדיין חמים.

אפשרויות הגשה נוספות:

לאחר שהנאן מוכן ניתן להבריש אותו בשמן זית / חמאה ולהוסיף מרכיבים נוספים שיוסיפו טעמים שונים כמו קצח, שומשום, שום כתוש, כוסברה קצוצה ועוד.

 

בתיאבון!