nankhatai pan

נאנחאטי

עוגיות חמאה הודיות

מרכיבים - כ-25 יחידות

 

קמח תופח - 330 גרם

חמאה - 200 גרם

סוכר - חצי כוס

מיץ תפוזים - רבע כוס

הל טחון - רבע כפית

חצאי שקדים מולבנים לקישוט

מתכון לעוגיות נאנחאטי

את הנאנחאטי (אשר מבטאים: Nankhatai) היינו מכינים בבית לקראת צום יום כיפור, בגלל שהעוגיות נימוחות ומתוקות, הן מתעכלות בקלות וללא תחושת כבדות.

בהודו ניתן להשיג אותן לאורך כל השנה ונהוג לאכול אותן לצד התה ב-4 אחר הצהריים.

מקור שם העוגייה הוא מצמד המילים בפרסית ודארי נאן ו-חאטי. נאן (כמו המאכל המוכר) הוא למעשה לחם, וחאטי הוא ביסקוויט.

 

אופן ההכנה:

מוסיפים קמח תופח, חמאה, סוכר, מיץ תפוזים והל טחון לקערה. לשים את כל המרכיבים עם הידיים עד שמתקבל כדור בצק חלק. ניתן להשתמש גם במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה, אבל מסורתית נהוג להכין את הבצק בידיים. חשוב ללוש את הבצק זמן רב (15-20 דקות) כדי להגיע למרקם חלק - מרקם זה ישפיע גם על הצורה ומהרקם של העוגיות לאחר האפייה.

לאחר שהבצק מוכן, מגלגלים כדורים קטנים בידיים, ולוחצים אותם למעין דיסקה עבה. את הכדורים המוכנים מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ושומרים על מרווחים בין העוגיות שכן הן יתפחו במהלך האפייה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 20 דקות.

העוגיות מוכנות כאשר הבצק יציב, ותחתית העוגייה החלה להשחים מעט.

כמה הערות וטיפים לסיום:

סוכר - במתכון השתמשנו בסוכר לבן בלבד. ניתן להחליף את הסוכר באבקת סוכר וכך העוגיות ייצאו נימוחות ורכות יותר. ניתן גם לשים תמהיל של סוכר ואבקת סוכר, אך בכל במקרה הם צריכים להשלים לחצי כוס.

מיץ תפוזים - לא חובה להוסיף מיץ למתכון, וברוב המתכונים הקלאסיים הוא לא מופיע. המיץ מוסיף טעם טרי לעוגיות.

את העוגיות יש לשמור בקופסא סגורה, והן יכולות להחזיק שבועות רבים במצב זה.

מומלץ להגיש ביחד עם התה של אחר הצהריים, או למהדרין עם כוס מהבילה של צ'אי מסאלה.

בתיאבון!