WhatsApp Image 2020-05-23 at 18.11.42 (2

פרה

הממתק המושלם לשבועות

מרכיבים - כ-25 יחידות

 

חמאה - 150 גרם

שמנת חמוצה - 400 גרם

סוכר - 1.5 כוסות

חלב מאודה - 350 מ"ל

הל טחון - חצי כפית

חצאי שקדים מולבנים לקישוט

את הפרה (אשר מבטאים: Pera / Peda) מכינים בדרך כלל במאורעות משמחים - חג (שבועות או דיוואלי), הולדת בת וכהתחלה מתוקה לשנה חדשה.

בהודו ניתן להשיג פרה לאורך כל השנה, אבל רק במאורעות חשובים מכינים את הממתק גם בבית.

כשגדלים בבית הודי לכל מאורע יש ריחות וטעמים מיוחדים משל עצמו, ותמיד היינו מחכים בכליון עיניים לטעמים של החג הבא. הפרה הוא לחלוטין הממתק המושלם לשבועות - הוא עשוי רק ממוצרי חלב, הוא מתוק, פאדג'י ופשוט טעים.

כמו לכל מאכל מסורתי, גם לפרה יש מתכונים רבים ו-וריאציות שונות. ההודים בישראל נוהגים להכין את הפרה עם אבקת חלב, בעוד בהודו נהוג להשתמש בחלב רגיל ובחלב מרוכז או מאודה. במתכון שהבאנו לכם השתמשנו בחלב מאודה, אבל נסביר גם איך אפשר להחליף בין המרכיבים.

כאשר משתמשים בחלב מאודה או מרוכז, זמן ההכנה ארוך יותר, ויש לוודא שמצמצמים את הבלילה היטב. חשוב גם להבין שכשמכינים פרה, יש להקדיש את מלוא תשומת הלב לסיר, ולא לעזוב אותו לרגע.

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה על אש נמוכה ולאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה, לאחר איחוד של השמנת מוסיפים את הסוכר. לאחר שמתקבלת בלילה אחידה מכל המרכיבים מוסיפים את החלב המאודה (או אבקת החלב).

לא מפסיקים לערבב את הבלילה לרגע, ולאחר שהחלב המאודה מתאחד עם כל החומרים, ניתן להוסיף את ה-הל הטחון שמוסיף את הארומה המיוחדת שלו.

ממשיכים לצמצם את הבלילה על אש נמוכה, ולא מפסיקים לערבב לרגע. ככל שהבלילה תצטצמם, היא תהפוך למוצקה יותר.

ברגע שרואים שמתחיל לעלות בצידי הסיר השומן מהחמאה (זה ייראה כמו שמן), הבלילה מוכנה.

חשוב לשים לב למרקם של הבלילה לפני שמורידים אותה מהאש - המרקם צריך להיות צמיגי (מזכיר מרקם של טופי) ולא נוזלי. קירור הבלילה ייצב אותה לקראת הכנת הכדורים.

אם הבלילה נשברה, דבר שעשוי לקרות כאשר משתמשים במרכיבים שומניים וחלביים, ניתן להוריד מהאש ולהמשיך לערבב עד שהבלילה חוזרת לעצמה.

מכניסים למקרר את הבלילה לשעתיים ולאחר קירור מוציאים ומכינים עיגולים קטנים עם הידיים

ניתן לקשט עם בוטנים, פיסטוקים, שקדים.

לשמור בקירור ולהגיש:)

שימוש באבקת חלב:

כפי שציינו, בישראל לרוב נוהגים להשתמש באבקת חלב בתור המרכיב המרכזי של המנה. אם רוצים להחליף את החלב המאודה באבקת חלב, ניתן להשתמש בכ-500 גר' אבקה ולשלב אותה מיד לאחר שהשמנת מתאחדת עם החמאה.

 

משום שהאבקה יבשה, כמעט ולא יהיו נוזלים לצמצם בבלילה, והיא תהיה מוכנה יחסית מהר.

כמו עם החלב המאודה, ברגע שמתחיל לעלות שומן בצידי הסיר, הבלילה מוכנה.

הערה נוספת - אם בחרת להשתמש בחלב מרוכז, אז יש לשקול אם להוסיף סוכר לבלילה, שכן הוא מתוק מאוד מטבעו.